Rendl Jaroslav 387 b.
Šulc David 363 b.
Tácha Petr 300 b.

10.10.2012 - TOP úspěchy týmu AB Cycling v sezóně 2012 - Aktuality

Letošní sezóna začala pro tým především velkými změnami. Tou nejdůležitější byla bezpochyby změna názvu, když tým začal působit pod názvem AB Cycling a nutno podotknout, že se neztratil.

Tým zároveň získal do nové sezóny slušné posily a někteří noví členové dokázali tým AB Cycling díky svým výkonům hodně zviditelnit.

V sezóně 2012 byla nejvíce vidět opět Lucie Kočí, která se blýskla především na těch nejprestižnějších závodech, které si vytýčila. Na Amatérském mistrovství vybojovala 3. místo v časovce, v časovce dvojic na Mistrovství republiky skončila s Lenkou Sýkorovou rovněž na 3. místě a neztratila se ani na Mistrovství republiky profesionálek, kde dojela celkově na 8. místě.

Skvělé výkony předváděl nový člen týmu Petr Kobík, který se nejvíce blýskl na Mistrovství republiky masters v časovce dvojic, když skončili s Tomášem Viktorinem těsně druzí. Na Amatérském mistrovství republiky Petrovi chybělo málo, aby se propracoval na stupně vítězů. V sezóně se pak Petrovi podařilo v několika časovkách zvítězit.

Další slušné výkony předváděl Petr Pohořalý, jehož největší úspěch bylo celkové vítězství v poháru CKKV v kategorii do 40 let, kde ho na třetím místě doplnil ještě Václav Cafourek a v kategorii D skončil Pavel Kryka rovněž třetí.

Dalším úspěchem je rovněž posun v hodnocení družstev UAC, kdy tým skončil na slušném 5. místě. V celkovém hodnocení ve středočeském poháru UAC vybojovala 2. místo mezi ženami Lucie Kočí. V kategorii do 40 let se protlačil do elitní desítky Petr Pohořalý, který skončil sedmý, s neúplným počtem závodů pak 12. Václav Cafourek a na 18. místě Lukáš Vítek. V kategorii nad 40 let v celkovém hodnocení nejlépe dopadl Petr Kobík na 13. místě, na 16. místě pak Martin Vojtek a Pavel Kryka na 20. místě.

Z výsledků na horských kolech pak nutno vyzdvihnout výsledek Kláry Příhodové, která skončila 3. na jednom ze závodů Kolo pro život Praha - Karlštejn.

Čím se ale členové týmu AB Cycling v sezóně 2012 nejvíce blýskli, byl rozhodně počet narozených dětí, kdy se členům a členkám narodily v letošním roce celkem 4 děti, což je slušný příslib do budoucích let!

 

10.10.2012, Pohořalý Petr

Zpět na výpis aktualit