Rendl Jaroslav 374 b.
Šulc David 363 b.
Tácha Petr 291 b.

16.04.2015 - Jarní soustředění 2015 - Aktuality

Ve dnech 2.4. – 6.4. 2015 proběhlo jarní soustředění našeho týmu. Volba padla na okolí jihočeské Bechyně, konkrétně na Haškovcovu Lhotu. Azyl jsme nalezli díky iniciativě Franty Švece, kterému se povedlo i v časovém presu zajistit ubytování, v komplexu „Apartmány Lhota“. Zázemí „Apartmánů Lhota“ nelze jinak, než chválit. Luxusní bylo vybavení jak vlastních ubytovacích prostor, tak i relaxační zóny. K nejvyužívanějším „ atrakcím“ patřila vířivka a sauna. Jen to počasí……

První „účastníci zájezdu“, ve složení Petr Škrabal, Tomáš Andrle, Ondráš Švec a Petr Tácha, dorazili již ve čtvrtek, aby provedli průzkum terénu. Za úkol měli zjistit kvalitu silničního povrchu, a samozřejmě i kvalitu místně čepovaného piva a podávaných pokrmů. Úkolu je zhostili po všech stránkách na jedničku. I když počasí, se svými sněhovými přeháňkami, několikrát vyzkoušelo morální sílu těchto borců.

V pátek dopoledne dorazila další část přihlášených. Já s Honzou Brabcem, Luky + 2 a skoro „domácí“ Franta Švec. Po ubytování a přípravě strojů se vyrazilo na společný švih. Skupina „A“, v které jsem byl i já, se vydala na trasu 65 km a v mírně rychlejším turistickém tempu, tak abychom se mohli kochat krásami jižních Čech a nic nám neuniklo, dorazila po dvou a půl hodinách jízdy zpět do Haškovcovi Lhoty. Skupina „B“ kopírovala zpočátku naší trasu, ale v druhé třetině si svoji vyjížďku protáhli na konečných 120 km. Po návratu následovala relaxace ve vířivce a sauně. Dále pak večeře v nedalekém motorestu „Kaneňák“. Večer jsme strávili převážně ve společenské místnosti okolo televize a kulečníku.

Sobotní ráno bylo ve znamení příjezdu zbytku přihlášených borců. Po ubytování a přípravě jsme se všichni vydali na švih o délce 145 km. Počasí nám oproti předchozím dnům přálo ( úsměv už nám nemrznul na rtech a sněhové poryvy se také nekonaly ). Krásná trasa z dílny kapitána Franty Švece nemohla nikoho zklamat. Ať průjezd okolím zámku Červená Lhota, návštěva Hluboké nad Vltavou nebo cesta podél řeky z Hluboké do Týnce . Nezapomenutelná je rovněž zastávka na oběd, kdy jsem si musel nechat zbytek oběda zabalit s sebou. Proč je vidět na fotkách umístěných na FB.  Zpět „ domů“ jsme dorazili po šesti a půl hodinách strávených v sedlech. Po dojezdu opět následovala relaxace ve vířivce a sauně. Na večeři jsme se vypravili do restaurace „ U Pichlů“ v Bechyni. A dobře jsme udělali. Po návratu z večeře krom volné zábavy jsme všichni absolvovali i pořizovaní nových profilových fotek na oddílový web. A to bylo pro tento den vše.

Nedělní ráno již tak optimistické počasí nenabídlo. Vzhledem k tomu že pro většinu byla nedělní vyjížďka tou poslední, a pak hybaj domů, rozdělili jsme se na na dvě skupiny. „Odjíždějící“ na okruh o délce 64 km a zbytek na trasu nepoměrně delší. Během jízdy jsme užili troch sluníčka, ale většinou ostrý studený vítr a sem tam i sněhové přeháňky. No ještě že tohle počasí nebylo v sobotu. Naše skupina soustředění zakončila po dvou a půl hodinách jízdy v motorestu „Kameňák“ jídlem a kávičkou s teplám jablečným závinem. Po přesunu do apartmánů už následovalo pouze balení a odjezd směr Praha.

Fotodokumentace z akce pro zájemce je na FB stránkách oddílu a jednotlivých členů.

Poděkování patří majitelům „Apartmány Lhota“ za přístup „Cyklisty tu máme rádi“, Frantovi že je našel a vše vyjednal. A všem účastníků za odvahu se v tak nejistém počasí s tak nepříznivou předpovědí vydat tak daleko bez záruky že to klapne. Ale všechno klaplo!!

16.04.2015, Nádvorník David

Zpět na výpis aktualit